Wellness-oase met uitzicht op het Bodenmeer

De Lindau Spa is betoverend met haar minimalistische charme en uniek design en belooft veel zwemplezier en maximale ontspanning.

Photo: Olaf Wiechers, arkitekt

Ontworpen door 4A Architekten GmbH uit Stuttgart (Duitsland) en gelegen in het prachtige landschap tussen Eichwald en het Bodenmeer, ligt de spa in Lindau aan de oever van het Bodenmeer. De langgerekte nieuwbouw met grote raampartijen en een gevel van hout en beton nodigt uit tot ontspannen in het unieke wellness- en badlandschap, verspreid over 13.000 vierkante meter en met een ruime buitenruimte met een spectaculair uitzicht op zowel water als bergen.

Ontspanning en plezier voor alle generaties

De spa beschikt over een familie- en sportzwembad, waaronder een Olympisch zwembad van 25 meter en een uitgestrekt gebied met thermale baden, een wellnesscentrum en sauna's. Een elegante en uitnodigende eetzaal met een bar bij het zwembad met uitzicht op het meer, een fitnessruimte en een spa die voor privégebruik kan worden geboekt, vervolledigen het premium wellness-aanbod.

De waterattracties in totaal zes verschillende zwembaden omvatten massagestoelen, bubbelstoelen, nek-jets, een lazy river, een 40-graden bronbad, een wilde beek compleet met waterglijbaan, een waterspeeltuin, een watergrot voor kinderen en een gigantische whirlpool voor maximaal 30 personen. Er zijn ook duiktorens, een intensief drijvend zoutwaterbad met onderwaterverlichting en een onderwaterconcertzaal.

Kleurrijke hoogtepunten in een minimalistisch design

Het minimalistische zichtbare betondesign in combinatie met hout- en steenelementen is elegant en expressief. Grote, deels glooiende betonconstructies verdelen de ruimtes op de begane grond, waardoor opvallende ruimtelijke scenario's ontstaan. Het open plafondontwerp van het gebouw laat naast de grote ramen nog meer licht binnen.

De akoestische Troldtekt panelen absorberen geluid en passen goed bij het algehele ontwerp, waardoor ze een sleutelrol vervullen. Door kleurrijke accenten in groen, rood en zwart toe te voegen, contrasteren ze prachtig met de lichte muren en vloer.