Eerste chloorvrije binnenzwembad ter wereld

In Nunspeet is het eerste chloorvrije openbare binnenzwembad ter wereld geopend. Het innovatieve zwembad is een initiatief van de gemeente Nunspeet en een lokale ondernemer, die een nieuwe waterbehandelingstechniek heeft ontwikkeld.

Troldtekt Zwembad Nunspeet

Om ziekten te voorkomen moet er chloor in zwemwater zitten. Maar chloor kan bij sommige zwemmers juist huidirritatie en ademhalingsproblemen veroorzaken. Bovendien is chloor niet goed voor het milieu. Bij het innovatieve nieuwe zwembad De Wiltsangh in Nunspeet wordt het water gezuiverd met ultrafiltratie en uv-desinfectie.

Zwembad van de toekomst

Dit zwembad van de toekomst is onderdeel van het nieuwe, energieneutrale sportcomplex Wiltsangh. Het doelgroepenbad van het nieuwe zwembad is geheel chloorvrij en de andere baden chloorarm. Om de aangename gebruikservaring compleet te maken zijn Troldtekt akoestische panelen met fijne vezel in naturel crème én in mosgroen RAL 6005 geïnstalleerd tegen wanden en plafonds. Deze akoestische panelen absorberen het omgevingslawaai van spetterende en spelende bezoekers. Daarnaast matchen de Troldtekt panelen perfect bij de mosgroene tegels en blankhouten structuur van het zwembad.