Duurzame interieurdecoratie

Hildis Have ligt als een oase in het hart van Hillerød, in het noorden van Seeland (Denemarken). De woningbouw is gecentreerd rondom een gemeenschappelijk groengebied en auto’s worden in een ondergrondse parkeergarage gestald. De ontwikkeling kenmerkt zich door een hoge mate van duurzaamheid op alle niveaus.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

De 84 appartementen zijn verdeeld over vijf blokken die elk een ander karakter hebben. In één van de blokken vormen 24 appartementen een woongemeenschap voor senioren. Op de begane grond beschikken de seniorenflats over een gemeenschappelijke ruimte die uitkomt op een patio. De ruimte is goed verlicht met natuurlijk daglicht en is flexibel in te delen.

Witte Troldtekt panelen sieren de muur rond de openslaande deuren en de tv; ze zijn een geïntegreerd onderdeel van het decor en bieden ook een effectieve akoestiekregeling.

Verder beschikt het gebouw over een gemeenschappelijk dakterras en een gemeenschappelijke woonkamer aan het einde van een gang. Ook hier zijn Troldtekt panelen gebruikt voor het plafond in de gang en in de gemeenschappelijke ruimte. Voor de muur is gekozen voor bordeauxrood, wat een vleugje stijl toevoegt.

Materiaal-eisen

De ontwikkeling draagt ​​het Nordic Swan Ecolabel, dat tot doel heeft de impact op het milieu te minimaliseren en tegelijkertijd specifieke eisen te stellen met betrekking tot energie-efficiëntie, binnenklimaat en materialen.

Dit betekent dat er gedurende het hele bouwproces veel aandacht is geweest voor de materialen wat betreft hun milieuvriendelijkheid en recyclebaarheid. In deze context is Troldtekt goedgekeurd voor gebruik en draagt ​​het ook bij aan superieure akoestiek.

De andere flats die deel uitmaken van Hildis Have hebben ook een gemeenschappelijke ruimte, waar Troldtekt Line op de plafonds is geïnstalleerd en een muur is bekleed met warmgekleurde Troldtekt panelen.

Troldtekt oplossingen zijn prachtig geïntegreerd in de gemeenschappelijke voorzieningen en bieden zo een designoplossing die zowel robuust als elegant is.