Nieuwe designoplossingen winnen prestigieuze Duitse designprijs

07.08.2019

De nieuwe serie designoplossingen van Troldtekt - waarmee architecten superieure akoestiek kunnen combineren met uniek interieurontwerp - heeft de ICONIC AWARDS 2019 gewonnen. De prestigieuze Duitse designprijs wordt uitgereikt door de German Design Council tijdens een prijsuitreiking in München in oktober 2019.

‘Troldtekt® Line’, ‘Troldtekt® Tiles’, ‘Troldtekt® Curves’ en zes andere nieuwe designoplossingen zijn gecreëerd om architecten zoveel mogelijk vrijheid te geven in hun ontwerpen. De individuele designoplossingen kunnen worden gevarieerd en geschaald zodat architecten hun eigen patronen en ritmes kunnen creëren. Dat was precies wat het jurypanel van de  ICONIC AWARDS 2019 aansprak, die Troldtekt designoplossingen benoemde tot winnaar, in de categorie ‘Innovative Architecture’. Andrej Kupetz, CEO van de German Design Council en voorzitter van het jurypanel, legt uit:

“Troldtekt heeft een esthetisch en functioneel overtuigende oplossing ontwikkeld, die opvalt als een combinatie van individualisering en standaardisatie. Deze diametraal tegenovergestelde eigenschappen geven architecten de grootst mogelijke flexibiliteit tegen een redelijke prijs - en met behulp van volledig natuurlijke materialen. Troldtekt designoplossingen brengen goed onderbouwde materiaalkennis samen met unieke innovatieve sterke punten."

Trots op design awards

De ICONIC AWARDS vieren visionaire architectuur en innovatieve, duurzame producten. In 2015 won Troldtekt haar eerste ICONIC AWARD voor het golfvormige akoestische paneel Troldtekt® Wave, die later in hetzelfde jaar een German Design Award won.

Twee jaar later in 2017 ontving het kubusvormige akoestische paneel Troldtekt® Rhomb beide Duitse designprijzen. Nu kunnen de nieuwe Troldtekt designoplossingen de derde Troldtekt akoestische oplossingen zijn die een dubbele overwinning ontvangen, omdat ze ook onlangs werden genomineerd voor de German Design Award 2019. Beide awards worden uitgereikt door de German Design Council.

“Ik voel me ongelooflijk trots elke keer dat we een prestigieuze designprijs winnen. Een ICONIC AWARD winnen voor een hele reeks designoplossingen is indrukwekkend. We hebben geëxperimenteerd met ons kernproduct en hebben precies hetzelfde eenvoudige materiaal gebruikt om een hele reeks oplossingen te maken die interessante ontwerpen combineren met een gezond binnenklimaat en een goede akoestiek. We zijn dus  absoluut verheugd dat het jurycomité van ICONIC AWARDS de mogelijkheden erkent die deze producten bieden ”, zegt Peer Leth, CEO van Troldtekt A / S.

“We werken steeds vaker samen met internationale architecten en een designprijs als deze kan helpen deuren te openen voor tekenbureaus in buurlanden. Daarom zijn we zo blij om zo snel geëerd te worden na de lancering van de nieuwe designproducten, "voegt hij eraan toe.

>> Bekijk alle Troldtekt® designoplossingen