Goede akoestiek in groene denktank

27.05.2019

Troldtekt is een partnerschap aangegaan met de groene Zweedse denktank Fores, die bruggen bouwt tussen politici, het bedrijfsleven en onderzoek naar duurzaamheid. In een nieuwe video legt Mattias Goldman, CEO van Fores, uit hoe de duurzame Troldtekt plafond- en wandpanelen de filosofie van de denktank ondersteunen.

In het publieke debat, op conferenties en seminars en in publicaties, profileert Fores zichzelf als een belangrijke speler binnen duurzaamheid in Zweden. Als onderdeel van een nieuw partnerschap met Troldtekt is het hoofdkantoor van de denktank in Stockholm uitgerust met een aantal Troldtekt designoplossingen op wanden en plafonds.

Troldtekt panelen dragen bij aan een goede akoestiek tijdens de vele vergaderingen en evenementen die plaatsvinden in het gebouw, en ondersteunen ook het verhaal dat het kantoor van Fores doordringt. Hier moet alles, van stoelen tot tapijten en plafonds, wijzen op duurzaamheid, zegt CEO Mattias Goldmann van de denktank.

"Bij Fores zijn we erg onder de indruk van Troldtekt, omdat het Noorse spar gebruikt die in Scandinavië groeit en een biologische grondstof is, omdat het product Cradle to Cradle-gecertificeerd is en omdat Troldtekt 100 procent windenergie gebruikt in zijn productie , "zegt Mattias Goldmann in een nieuwe film.

Betere gesprekken – betere beslissingen

Vanwege alle mensen die in het gebouw werken en het bezoeken, de hardstenen vloeren en de grote ramen, had het kantoor van Fores dringend behoefte aan een goede akoestische oplossing. Dit is waar Troldtekt designoplossingen een verschil maken.

Als onderdeel van de akoestiekoplossing heeft Fores zijn logo CNC-gefreesd in een aantal van de Troldtekt akoestische plafondpanelen, zodat bezoekers altijd worden herinnerd aan waar ze zijn wanneer ze naar boven kijken.

"Het belangrijkste is echter de hoge mate van duurzaamheid en het feit dat we met betere akoestiek nu betere gesprekken hebben en dus betere beslissingen kunnen nemen", zegt Mattias Goldmann.

In lijn met de bedrijfsstrategie

Voor Troldtekt was het niet meer dan logisch om de kans te grijpen om met Fores samen te werken. Peer Leth, CEO, legt uit:

"Fores zet zich in voor het bevorderen van duurzaamheid en de circulaire economie, beide sleutelaspecten van onze bedrijfsstrategie. Het partnerschap stelt ons ook in staat om onze oplossingen te presenteren aan alle vele opiniemakers en experts binnen duurzaamheid die de kantoren van Fores bezoeken.

Onze samenwerking met de groene denktank is slechts een van de vele MVO-initiatieven van Troldtekt in Zweden en Duitsland."

>> Bekijk meer voorbeelden in ons nieuwe MVO-rapport voor 2018