Nieuwe EPD's van Troldtekt: volledige transparantie over alle producten

Consultants en ontwikkelaars kunnen nu nieuwe milieuproductverklaringen (EPD's) downloaden voor de verschillende cementgebonden houtwolproducten van Troldtekt. De EPD's vermelden de CO2-voetafdruk die hoort bij alle fasen in de levenscyclus van de akoestische panelen. De EPD's zijn geverifieerd door het Duitse Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU).

11.06.2021

De nieuwe EPD's maken het gemakkelijker om een overzicht te krijgen van de totale ecologische voetafdruk van de akoestische panelen van Troldtekt. Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld als adviseur of ontwikkelaar uw gebouw als duurzaam wilt laten certificeren.

De milieu-impact van grondstoffen, transport, productie, gebruik, verwijdering en het potentieel voor recycling komen tot uiting in de levenscyclusanalyse waarop de EPD's zijn gebaseerd. Op deze manier zijn de EPD's een handig hulpmiddel voor adviseurs en ontwikkelaars bij het verzamelen en beoordelen van documentatie over bouwmaterialen.

“Transparantie en degelijkheid zijn voor ons sleutelwoorden geweest bij het werken met de nieuwe EPD's. De levenscyclusanalyses van onze producten bevatten daarom gegevens over meer stadia dan voor EPD's verplicht is. Bovendien hebben we ervoor gekozen om product-specifieke EPD's voor onze verschillende producten op te stellen in plaats van alleen met gemiddelde waarden te werken”, zegt Vibeke Pedersen, technisch manager bij Troldtekt A/S.

De feitelijke levenscyclusanalyses zijn opgesteld door Stefan E. Danielsson, MSc, die verbonden is aan de cementproducent Aalborg Portland. Alle vijf EPD's zijn vervolgens geverifieerd en gepubliceerd door Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU). Door wederzijdse erkenningsovereenkomsten zullen de nieuwe EPD's van Troldtekt binnenkort ook worden gepubliceerd door BRE, EPD International, EPD Denemarken en EPD Noorwegen.

FEITEN: Hier zijn de Troldtekt EPD’s

Troldtekt heeft in totaal vijf product-specifieke EPD's opgesteld en door derden geverifieerd: