Troldtekt v-line: Nieuwe designoplossingen met discrete groeven

Troldtekt lanceert nu twee nieuwe varianten van haar bekroonde designoplossingen. Troldtekt® v-line 1way en Troldtekt® v-line 2way akoestische panelen zijn voorzien van elegante v-vormige groeven die in het oppervlak zijn gefreesd. Troldtekt v-line is gebaseerd op de klassieke 25 mm Troldtekt akoestische panelen, en kan worden geproduceerd tegen zeer concurrerende prijzen.

18.03.2022

De twee nieuwe varianten in Troldtekt's design serie creëren karaktervolle en uniforme plafonds die zorgen voor een superieure akoestiek in elke ruimte.

De twee nieuwe producten - Troldtekt v-line 1way en Troldtekt v-line 2way - zijn voorzien van gefreesde groeven in het oppervlak. Ze vormen daarmee een verdere ontwikkeling van de populaire designoplossingen Troldtekt line en Troldtekt line design, die sinds 2019 op de markt zijn.

Troldtekt v-line is gebaseerd op de klassieke 25 mm Troldtekt akoestische panelen, terwijl alle andere oplossingen binnen de designreeks zijn gebaseerd op 35 mm panelen. De v-line varianten wegen dus minder en kunnen ook tegen zeer concurrerende prijzen worden geproduceerd.

"Ons doel met de twee nieuwe oplossingen is om onze designoplossingen voor nog meer projecten beschikbaar te maken. Naast het feit dat ze 10 mm dunner zijn dan onze andere designoplossingen, zijn de v-vormige groeven niet zo diep als de rechthoekige groeven in Troldtekt line, wat resulteert in een iets discreter uiterlijk," zegt Michael Christensen, in-house architect bij Troldtekt A/S en de ontwerper achter de hele designreeks.

Hij noemt privéwoningen en kantoren als voorbeelden van gebouwen waar Troldtekt v-line een voor de hand liggende keuze zou zijn.

Troldtekt v-line 1way | Troldtekt v-line 2way

Rustig maar mét karakter
Troldtekt v-line heeft gefreesde v-vormige groeven die in de lengterichting van elk paneel lopen, evenals halve groeven die in de lange zijkanten van het paneel zijn gesneden. Op die manier wordt een extra groef gecreëerd wanneer twee panelen naast elkaar worden geplaatst. Het verschil tussen de 1way- en 2waypanelen is te zien aan de korte zijden van de panelen. De uiteinden van de 1way-panelen hebben een vierkante rand, terwijl de uiteinden van de 2way-panelen dezelfde halve v-vormige groef hebben als aan de lange zijden.

"1way creëert een rustig plafondoppervlak met lange, ononderbroken lijnen die doen denken aan houten lamellenplafonds. Kiest u daarentegen voor 2way, dan worden de lange groeven onderbroken door dwarsgroeven waar de paneeluiteinden elkaar raken. Vooral witte of naturelkleurige 2way panelen creëren een karaktervol patroon dat duidelijk opvalt in de ruimte," zegt Michael Christensen.

Ongeacht welke van de twee varianten u kiest, de panelen zijn verkrijgbaar met 6 of 10 gefreesde v-vormige groeven die in de lengterichting lopen.

"In ruimtes met een relatief lage plafondhoogte helpen de panelen met 10 groeven om een aantrekkelijke afwerking te creëren. De variant met zes groeven, waarbij de afstand tussen de groeven groter is, komt beter tot zijn recht in grotere ruimtes met hogere plafonds", aldus Michael Christensen.

Precisie en flexibiliteit
Klanten die een iets ander uiterlijk en meer flexibiliteit bij het installeren van de panelen willen, kunnen Troldtekt v-line 1way of 2way combineren met het paneeltype Troldtekt v-line blank, dat de twee nieuwe oplossingen aanvult. De blanke panelen zijn ook verkrijgbaar als 1way met vierkante randen aan de uiteinden en 2way met halve groeven gesneden in de uiteinden van elk paneel. 

"Het blanke paneel heeft exact dezelfde afmetingen en randontwerp, maar heeft geen v-vormige groeven die langs het eigenlijke paneeloppervlak lopen. Een rij blanke panelen kan het geheel lichter maken wanneer de panelen met groeven op korte afstand van de muur stoppen en de blanke panelen tussen hen en de muur worden geïnstalleerd om een soort frame rond de kamer te creëren. Blanke panelen kunnen bijvoorbeeld ook worden gebruikt om eilanden met v-vormige groeven in een kantooromgeving te accentueren", zegt Michael Christensen.

Hij legt uit dat Troldtekt v-line blank ook een praktische functie heeft: "De oplossing zorgt voor een nauwkeurigere afwerking bij het installeren van bijvoorbeeld lichtkoepels, spots, een afzuigventilator etc. in een plafond. Langs de wanden kunnen de blanke panelen ook worden gebruikt om met v-vormige groeven te voorkomen dat eventuele onregelmatigheden de rest van het plafondoppervlak visueel verstoren."

De nieuwe Troldtekt v-line panelen zijn vanaf maart 2022 verkrijgbaar.

Bekijk de foto's van een gerenoveerd tekenbureau in Aarhus met Troldtekt v-line 1way

Bekijk hier de volledige reeks Troldtekt® ontwerpoplossingen