Prestigieuze Duitse architectuurprijs voor Troldtekt® Rhomb

29.04.2017

Prestigieuze Duitse architectuurprijs voor Troldtekt® Rhomb

De Troldtekt Rhomb ontwerpoplossing heeft een ICONIC Award 2016 gewonnen. Het product brengt duurzaamheid, een elegant design en goede akoestiek samen in één enkele wandoplossing. Dit is het tweede jaar op rij dat een akoestisch product van Troldtekt A/S een van de winnaars van de ICONIC  Awards is, die door de German Design Council wordt gepresenteerd.

Goede akoestiek, elegant design en duurzaamheid zijn - voor zowel architecten als opdrachtgevers - de belangrijkste eisen voor moderne gebouwen. Troldtekt Rhomb is een oplossing die voldoet aan alle drie de eisen. De German Design Council heeft nu het nieuwe product van het Deense bedrijf Troldtekt A/S een ICONIC Award 2016 toegekend, in de categorie wand, vloer en plafond.

De Troldtekt Rhomb akoestisch plaat is zo ontworpen dat wanneer je het van dichtbij bekijkt het eruit ziet als prachtige repetitieve oppervlakken, maar op een afstand wordt gezien als een driedimensionale kubusformatie. Troldtekt Rhomb is geschikt voor grote ruimtes, maar wordt ook geleverd in een verkleinde versie (mini) voor kleinere ruimtes. Troldtekt Rhomb is een ontwerpoplossing in de Troldtekt akoestische serie en beschikt over dezelfde akoestische-, brandbescherming- en binnenklimaat eigenschappen – en het Cradle to Cradle zilver certificaat - als de andere producten in de Troldtekt assortiment.

Een indruk maken op architecten
Dit is het tweede jaar op rij dat Troldtekt een prijs van de ICONIC Awards mee naar huis neemt, die visionaire architecten en innovatieve duurzame producten erkent. In 2015 won de Troldtekt® Wave akoestisch plaat een award, voordat Troldtekt een andere prijs in oktober won op de German Design Awards. Troldtekt Rhomb is ook genomineerd voor de German Design Award maar de winnaars zullen pas later in het jaar bekend worden gemaakt.
"We zijn ontzettend trots op het feit dat de jury ons waardig acht van een prijs zo vooraanstaand als de Iconic award voor het tweede jaar op rij. Het is een enorm teken van goedkeuring, wat bevestigt dat we werkelijk innovatieve akoestische oplossingen aan het ontwikkelen zijn", zegt Peer Leth, CEO van Troldtekt.
"We hebben onze internationale focus aanzienlijk verhoogd en we kunnen zien dat de prijzen zoals de ICONIC Awards en de German Design Award helpen een groter bewustzijn van onze producten te creëren in de hoofden van internationale architecten ", voegt hij tot slot toe.

TROLDTEKT RHOMB - FEITEN

  • Troldtekt Rhomb zijn akoestische houtwolcement platen. De platen zijn CNC-gefreesd met een patroon dat , naast goede akoestiek, een driedimensionaal element aan een ruimte toevoegt.
  • De oplossing is geschikt voor grote kamers, terwijl de verkleinde Troldtekt Rhomb Mini ook een elegant design en akoestiek oplossingen biedt voor kleinere ruimtes.
  • Net als de andere producten van het bedrijf is Troldtekt Rhomb Cradle to Cradle gecertificeerd in de categorie zilver, en heeft het dezelfde goede akoestische-, brandbeschermende- en binnenklimaat eigenschappen.


ICONIC AWARDS - FEITEN

  • De ICONIC Awards worden uitgereikt door de German Design Council, die ook achter de German Design Award zit.
  • De ICONIC Awards worden uitgereikt in vijf hoofdcategorieën: Architectuur, Interieur, Product, Communicatie en Concept.
  • De officiële prijsuitreiking vindt plaats op de Expo Real beurs in München op 4 oktober 2016.


VERDERE INFORMATIE:
Peer Leth, CEO, Troldtekt A/S: +45 8747 8130 // ple@troldtekt.dk   
Tina Snedker Kristensen, Hoofd Marketing en Communicatie: +45 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk


Troldtekt Rhomb is geschikt voor grote kamers, terwijl de verkleinde Troldtekt Rhomb Mini ook een elegant design en akoestiek oplossingen biedt voor kleinere ruimtes.
ICONIC Award Winner 2016 logo.