Sfeer gecreëerd door ingenieus ontwerp

Het Sticks'n'Sushi restaurant in de Tivoli Tuinen in Kopenhagen is tot nu toe de meest Japanse eetgelegenheid van het restaurant en afhaalketen, afgaand op het ontwerp en de lay-out die werden gecreëerd door een samenwerking met OEO Studio.

Troldtekt Sticks n Sushi
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Oude Japanse patronen versieren de ruimte richting de keuken, die centraal is gelegen in de open ruimte. De ruimte is volledig transparant door alle ramen, die een duidelijk zicht bieden op zowel het Pantomime Theater in de tuinen als op het bruisende stadsleven aan de Bernstorffsgade.

De stijl is een mengeling van Japans en Scandinavisch, waarbij de sleutelwoorden eenvoud en minimalisme zijn. De materialen omvatten eiken planken en de keramische vloertegels hebben een patroon geïnspireerd op visschubben.

Anne-Marie Buemann van OEO Studio zegt dat de prioriteit was om een intieme sfeer te creëren met superieure akoestiek. Het plafond is bekleed met grijze akoestische Troldtekt Rhomb panelen, die zorgen voor een aangename akoestiek en een uitnodigende sfeer met hun zachte materialiteit en grafisch patroon. Het plafond doet ook denken aan Japan en versterkt de algehele ervaring en het gevoel van openheid in de ruimte.

Dankzij dit gevoel van openheid zijn er weinig afgelegen hoeken binnenin, maar op het dakterras van 400 vierkante meter zullen kleine paviljoens in Japanse stijl worden gebouwd voor diegenen die wat meer afgeschermd willen worden van andere gasten.