Ontwerpstudio met zorg ingericht

Het architectenbureau Sand & Lundgaard, gevestigd in Grindsted, is verhuisd naar een ruimer pand, waar zij invloed konden uitoefenen op de inrichting, waardoor zij hun benadering van modern bouwen konden laten zien.

Het architectenbureau Sand & Lundgaard, gevestigd in Grindsted, is verhuisd naar een ruimer pand, waar zij invloed konden uitoefenen op de inrichting, waardoor zij hun benadering van modern bouwen konden laten zien.

De studio is ingericht als een grote open ruimte met werkplekken voor alle medewerkers zodat zij gemakkelijk informatie of ideeën kunnen uitwisselen. Achter de deur naast deze hoofdruimte bevindt zich een grote vergaderruimte. Een meer informele lounge of vergaderruimte, een telefoonruimte, een eetkeuken en een secundaire ruimte maken de indeling compleet.

Architect en mede-eigenaar Ole Sand Kristensen legt uit dat de studio is verhuisd naar een voormalige supermarkt; de heldere vloertegels zijn echter de enige aanwijzing hiervoor bij een bezoek aan het pand! Troldtekt v-line op basis van FUTURECEM is gekozen voor de plafonds, wat de indruk die de ruimte geeft sterk beïnvloedt.

Akoestiek is natuurlijk belangrijk voor het dagelijkse werk van de werknemers en succesvolle vergaderingen. Troldtekt met FUTURECEM is ook een milieubewuste keuze, omdat klei gedeeltelijk cement vervangt, waardoor het CO2-verbruik aanzienlijk wordt verminderd. Deze variatie van het Troldtekt paneel is anders doordat het oppervlak warm en levendig is.

Lange lijnen

Het feit dat overal hetzelfde type plafond wordt gebruikt geeft een natuurlijke samenhang en rust aan het decor.

De Troldtekt v-line oplossing biedt een versterkt gevoel van samenhang dankzij de doorlopende lijnen. Hier is ervoor gekozen de v-lijn dwars door de kamer te laten lopen, terwijl paneelverbindingen lijnen toevoegen in de diepte van de kamer. Andere eenvoudige kenmerken in het decor zijn houten bekleding op geselecteerde wanden, een mooie kleur van de eindwand en een ruimteverdelend multifunctioneel meubel in het midden van de kamer. De algemene indruk is die van een goed doordacht studio-ontwerp, dat zowel een gevoel voor esthetiek uitdrukt als alledaagse praktische zaken biedt.

Sand & Lundgaard heeft veel persoonlijke klanten in Centraal Denemarken, maar doet ook veel ander werk. Wie de klant ook is, bewustzijn van goede akoestiek is essentieel, evenals vertrouwdheid met nieuwe, duurzame materialen, wat het nieuwe interieurontwerp duidelijk maakt.