Rhomb creëert een gevoel van eenheid

Bij het ontwerpen van de kantoren voor engineering bedrijf Wissenberg in een voormalig industrieel gebouw in Nørrebro, een kosmopolitische wijk van Kopenhagen, was het creëren van openheid en een goede werkomgeving een belangrijk punt. De Rhomb muur bij de trap heeft de akoestiek verbeterd en een sterk verenigend effect toegevoegd.

Troldtekt, Wissenberg
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Joan Torenholt was verantwoordelijk voor het interieurontwerp van de kantoren op twee verdiepingen voor de engineers bij Wissenberg. Het bedrijf wilde uitdragen dat het geen conventioneel, traditioneel engineering bedrijf is, maar meer in lijn ligt met de rijke en diverse districten waar het kantoorgebouw zich in bevindt.

Om een interne connectie te creëren tussen de twee verdiepingen werd er een schuin gat uitgesneden in de vloer, om een uitnodigende trap mogelijk te maken voor zowel medewerkers als bezoekers. Aan één kant van de trap bevindt zich een grote wand die de twee verdiepingen visueel verbindt en ontworpen is als kenmerkende blikvanger. Een grafisch decoratie-element met gebruik van Troldtekt Rhomb, dat een goede akoestiek verzekerd.

Veel kleurtinten

Troldtekt akoestische panelen zijn gemonteerd op verschillende plafonds van het kantoor en de kantine, waardoor het logisch was om Troldtekt’s nieuwe Rhomb panelen te gebruiken voor een geïntegreerde oplossing met akoestische eigenschappen.

Joan Torenholt koos drie tinten blauw en speelde met verschillende samenstellingen om de panelen op de muur te schikken. Het eindresultaat is erg succesvol, zowel een kalm oppervlak als een manier om de zintuigen te stimuleren als je langs loopt.

De wand is donkerder aan de onderkant en wordt geleidelijk lichter naar het dakraam toe bovenaan, waardoor het de hoeveelheid daglicht accentueert.

Het driedimensionale effect van de Rhomb vormen past in sommige omgevingen, maar niet overal, waardoor het minder opdringerig is als decoratief element. De blauwe Rhomb muur is een effectief focuspunt in de anders zo lichte en luchtige kantoren, en voegt een gewaagde look toe aan het hele kantoorinterieur.