Op maat gemaakte gekleurde akoestische panelen van Troldtekt verbeteren de renovatie van particuliere woningen

Met een unieke ligging aan de rand van de stad en met uitzicht op velden en bomen, wilde dit gezin een eigen woning creëren, in Leende, Nederland, met open leefruimte en een minimalistisch ontwerp om het beste uit dit uitzicht te halen.

Troldtekt akoestische panelen hebben unieke geluidsabsorberende eigenschapTroldtekt akoestische panelen hebben unieke geluidsabsorberende eigenschappen en verzekeren een superieure akoestiek in bijvoorbeeld privéwoningenpen en verzekeren een superieure akoestiek in bijvoorbeeld privéwoningen

Naarmate de trend naar grote open binnenruimtes en harde oppervlakken zich voortzet, moet het bijbehorende probleem van het beheersen van galmend geluid dat tegen de vloeren en muren weerkaatst, worden opgelost. 

Een goed voorbeeld is deze particuliere woning in Leende. Na de aankoop van het pand in 2016, verbouwde de familie het huis door muren te verwijderen en het interieur te openen. Met zijn unieke ligging aan de rand van de stad en uitzicht op velden en bomen, wilde de familie een open leefruimte creëren om te profiteren van het uitzicht en om een minimalistisch chic hotelgevoel te creëren.

Architect Marcel van de Wolfshaar baseerde zijn ontwerp op de omringende natuur. Dit omvatte werkbladen van Belvedere Quartzite, harde vloeren, hoogwaardige duurzame materialen en veel natuurlijk licht door grote glazen ramen die het uitzicht omlijsten. Om de problemen van galmend geluid en slechte akoestiek van al deze harde oppervlakken te helpen bestrijden, werd de Troldtekt-lijn® toegepast. De panelen hebben perfect symmetrische verticale lijnen in een op maat gemaakte mosgrijze afwerking en worden gebruikt als muurbekleding om het geluid van familiebijeenkomsten te absorberen. De gefreesde lijnen die over de panelen lopen, bieden een extra verfijnd en interessant architectonisch kenmerk, terwijl het combineren van de panelen doorlopende groeven creëert met een naadloze uitstraling en tactiel oppervlak.

De Troldtekt®-lijn maakt deel uit van de reeks 'design solutions' die architecten een grote flexibiliteit biedt, waarbij elke oplossing bedoeld is om een compleet akoestisch oppervlak te vormen, of het nu groot of klein is. De 11 verschillende ontwerpen hebben elk hun eigen kenmerkende patroon en een unieke stijl die, in combinatie met kleuren, bestekschrijvers een enorme flexibiliteit biedt om hun meest creatieve projecten te realiseren.