DGNB platinum gecertificeerd kantoorgebouw wint duurzaam-heid award

25.11.2019

Het nieuwe kantoorgebouw Alnatura Arbeitswelt in Darmstadt heeft de German Sustainability Award 2020 voor architectuur gewonnen. Troldtekt akoestische plafonds zijn een van de natuurlijke bouwmaterialen die werden gekozen voor het project, dat DGNB platinum gecertificeerd is.

Op vrijdag woonden 1.200 gasten de uitreiking bij van de German Sustainability Award 2020, die voor de twaalfde keer werd uitgereikt tijdens een gala-evenement in Düsseldorf. In samenwerking met de Duitse overheid hebben uitstekende duurzaamheidsprojecten van bedrijven, lokale autoriteiten en onderzoekers allemaal prijzen gewonnen. Alnatura Arbeitswelt, een nieuw kantoorgebouw met akoestische plafonds van Troldtekt, ontving de prijs in de categorie architectuur.

De German Sustainability Award 2020 voor architectuur - een van de acht categorieën - werd voor de zevende keer uitgereikt door de German Sustainability Building Council  (DGNB).

De jury benadrukte het volgende over Alnatura Arbeitswelt: “Het gebouw maakt indruk met zijn inherente holistische kwaliteiten. Het is gebouwd voor de toekomst, terwijl tegelijkertijd het potentieel voor duurzaam bouwen wordt verkent. ”

Het gebouw van 13.500 vierkante meter is het hoofdkantoor van Alnatura, dat biologische voedingsproducten verkoopt. Het gebouw werd ontworpen door haas cook zemmrich STUDIO2050 in Stuttgart en kreeg in het voorjaar van 2019 de hoogste DGNB-certificering;  platinum.

Gebouwd uit natuurlijke materialen

Alnatura Arbeitswelt is uniek omdat het een houten structuur is en de gevels zijn gebouwd met geramde aarde. Zowel hout als geramde aarde zijn natuurlijke grondstoffen die, vanuit een levenscyclusperspectief, tot de meest duurzame bouwmaterialen behoren.

Hout speelt ook een belangrijke rol in het interieurontwerp, onder andere door de keuze van grijze Troldtekt akoestische plafonds voor het restaurant van het kantoorgebouw, dat gespecialiseerd is in het serveren van biologische vegetarische gerechten.

Troldtekt is vervaardigd uit de volledig natuurlijke materialen hout en cement  en is Cradle to Cradle zilver gecertificeerd. De Troldtekt plafonds zorgen voor een goede akoestiek, een gezond binnenklimaat, effectieve brandveiligheid en dragen punten bij aan de DGNB-certificering.

“Voor ons is het een echte eer dat onze akoestische oplossingen zijn gekozen voor een dergelijk visionair project. Alnatura Arbeitswelt verdient lof voor haar rol als pionier in duurzaam bouwen. Felicitaties aan alle betrokkenen bij het winnen van de German Sustainability Award ”, zegt Peer Leth, CEO van Troldtekt.

>> Lees meer over Alnatura Arbeitswelt en bekijk hier meer foto’s

FEITEN: German Sustainability Award

  • De German Sustainability Award wordt in Duitsland uitgereikt aan uitstekende prestaties op het gebied van duurzaamheid door bedrijven, lokale autoriteiten en onderzoekers.
  • Met acht categorieën en meer dan 800 aanvragers is de prijs de grootste in zijn soort in Europa.
  • Lees meer over de prijs op www.nachhaltigkeitspreis.de.