Nieuwe designreeks wint prestigieuze internationale prijs

22.11.2019

Troldtekt® designoplossingen zijn uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award 2020. De oplossingen, waarmee architecten superieure akoestiek kunnen combineren met karaktervolle ontwerpen, hebben nu twee prestigieuze onderscheidingen ontvangen van de German Design Council.

In het voorjaar van 2019 hebben we de nieuwe reeks Troldtekt designoplossingen geïntroduceerd. Sindsdien heeft de serie een ICONIC Award gewonnen en wordt nu ook geëerd met de belangrijkste prijs van de German Design Council, de German Design Award 2020.

Troldtekt designoplossingen hebben gewonnen in de categorie 'Uitstekend Productontwerp - Materiaal en Oppervlakken'. De jury zei het volgende over Troldtekt designoplossingen:

‘De akoestische panelen zijn geschikt voor het ontwerp van grote, homogeen ogende oppervlakken. De naden zijn vrijwel onzichtbaar en geven oppervlakken een hoogwaardige, elegante uitstraling. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en tinten, waarvan het fascinerende effect het best tot zijn recht komt op naadloze oppervlakken.'

De German Design Award 2020 wordt officieel uitgereikt in februari 2020. De prijzen worden toegekend aan projecten en producten die een baanbrekende nieuwe bijdrage leveren aan het Duitse en internationale designlandschap.

Trots op design awards

Troldtekt designoplossingen stellen geven architecten de mogelijkheid om hun eigen patronen en ritmes in interieurs te creëren - en de individuele ontwerpen te variëren en op te schalen. Alle oplossingen resulteren in plafonds en wanden die u ervaart als grote samenhangende oppervlakken. De designoplossingen zijn in massa geproduceerd, gebaseerd op CNC-technologie, waardoor ze scherp geprijsd zijn.

Dit is de vierde keer dat een Troldtekt product een German Design Award heeft gewonnen. In 2015 won Troldtekt® Wave de prijs en het ruitvormige akoestische paneel Troldtekt® Rhomb in 2017. In 2019 was het akoestische plafond van Troldtekt met verborgen ventilatie één van de winnende producten.

“Een langdurig ontwikkelingsproces en veel denkwerk ging vooraf aan de lancering van een hele reeks designoplossingen. Ik ben erg trots op de fantastische ontvangst die de oplossingen hebben gekregen en het feit dat ze in het eerste jaar maar liefst twee design prijzen hebben gewonnen. We hebben uitgebreid geëxperimenteerd met ons kernproduct en een serie gecreëerd die aanzienlijke artistieke vrijheid biedt, maar binnen een budget dat het breed toegankelijk maakt, ”zegt Peer Leth, CEO bij Troldtekt A / S.

>> Bekijk alle Troldtekt® designoplossingen