World Green Building Week: Troldtekt werkt samen met organisator DGNB

14.08.2019

Bedrijven en organisaties uit meer dan 100 landen komen samen om het bewustzijn rondom duurzaam bouwen te vergroten tijdens de World Green Building Week op 23-29 september. DGNB - de kampioen van duurzaam bouwen in Duitsland - organiseert het evenement, met Troldtekt als partner.

World Green Building Week is een wereldwijd evenement gericht op hoe de bouw kan bijdragen aan een groenere wereld. Het motto van dit jaar is #BuildingLife, met een speciale focus op koolstofuitstoot. De bouwsector is goed voor ongeveer 40 procent van de energie-gerelateerde koolstofuitstoot in de wereld.

Troldtekt is één van de bedrijven die World Green Building Week ondersteunen. We doen dit voornamelijk in Duitsland, waar we partner zijn van Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB) - de organisatie die het evenement organiseert.

Focus op duurzaam kantoorgebouw tijdens opening

We nemen deel aan een openingsevenement op 23 september in Stuttgart. Architecten, politici, investeerders en andere spelers komen hier samen om meer te leren over het project Alnatura Arbeitswelt in Darmstadt, dat is gebouwd met geavanceerde duurzame materialen en technologie.

Het 13.500 vierkante meter grote complex is het grootste kantoorgebouw in Europa, met een buitenmuur van klei. Met een houten dak structuur, zonnepanelen op het dak en geothermische wandverwarming is Alnatura Arbeitswelt ontworpen op basis van duurzame principes. Als gevolg hiervan is het bekroond met de hoogste duurzaamheidscertificering van DGNB - platina. Troldtekt akoestische plafondpanelen, die ook van 100% natuurlijk materiaal gemaakt zijn, werden gekozen voor het restaurant / cafetaria.

>> Lees meer over Alnatura Arbeitswelt

Troldtekt draagt bij aan certificaties

Het is volkomen logisch voor Troldtekt om samen te werken met DGNB bij het organiseren van de World Green Building Week. Onze akoestische panelen bestaan uit hout en cement en zijn gecertificeerd volgens het internationaal erkende Cradle-to-Cradle-ontwerpconcept. Ons werk is daarom gebaseerd op principes die overeenkomen met de DGNB-certificeringscriteria - evenals op een aantal andere internationale certificeringen voor duurzame bouw.

Het ingenieursbureau van Rambøll heeft gedocumenteerd dat Troldtekt akoestische panelen kunnen bijdragen aan meer dan de helft van de punten in een DGNB-certificering. Deze documentatie maakt het voor DGNB-auditors gemakkelijker om de bijdrage van Troldtekt te berekenen. Rambøll heeft vergelijkbare documentatiepakketten opgesteld voor de bijdrage van Troldtekt aan de andere toonaangevende certificeringen - LEED en BREEAM.

>> Lees meer over de bijdrage van Troldtekt aan DGNB, LEED en BREEAM

 >> Lees meer over de bijdrage van Troldtekt aan Cradle to Cradle