Troldtekt Rhomb wint de German Design Award

26.10.2016

Voor het tweede jaar op rij, heeft een ontwerp-oplossing van Troldtekt A/S de prestigieuze German Design Award gewonnen. De prijs gaat naar de Troldtekt® Rhomb, waarin duurzaamheid, een elegant design en goede akoestiek samen wordt gebracht in een enkele wand oplossing. De German Design Council zal officieel de award presenteren tijdens een ceremonie in februari 2017.

De Troldtekt Rhomb akoestische plaat is zo gevormd dat het van dichtbij lijkt op een mooi repetitief oppervlak, terwijl het op een afstand wordt waargenomen als een driedimensionale kubus. De ontwerpoplossing is een regelrechte hit bij de jurypanels van verschillende internationale design awards: In de zomer kreeg de Troldtekt Rhomb een Iconic Award, en nu heeft de German Design Council besloten om het product te eren met de meest prestigieuze prijs, de German Design Award 2017. Troldtekt Rhomb heeft de award gewonnen in de categorie Materiaal en oppervlakken. 

Internationale erkenning
Dit is het tweede jaar op rij dat een ontwerpoplossing van Troldtekt AS naar huis gaat met én dubbele onderscheiding van de German Design Council in de vorm van zowel de German Design Award en de ICONIC Award. De vorige keer was het de golfvormige Troldtekt Wave die de twee prijzen mee naar huis nam. "We zijn ongelofelijk trots om opnieuw een prijs van dit kaliber te mogen ontvangen. De German Design Award geeft zowel herkenning en erkenning zowel in Denemarken als op de internationale markten, die in de toekomst goed zal zijn voor een steeds groter deel van onze activiteiten ", zegt Peer Leth, CEO van Troldtekt A/S.

Cradle to Cradle gecertificeerd natuurproduct
Troldtekt Rhomb bevindt zich in de Troldtekt akoestische serie die is gemaakt van hout en cement. Alle producten uit het assortiment hebben een goede akoestiek, brandvertragende eigenschappen en dragen bij ann een goed binnenklimaat. Daarbij hebben ze een Cradle to Cradle certificering in de categorie zilver.
"Veel architecten kiezen er voor om goede akoestiek, duurzaamheid en een bijzondere esthetische uitstraling te combineren. We zien dan ook veel vraag naar onze gekleurde akoestische platen evenals onze ontwerp oplossingen zoals Troldtekt Rhomb en Troldtekt Wave ", zegt Peer Leth.

TROLDTEKT RHOMB - FEITEN 

  • Troldtekt Rhomb is een akoestische plaat gemaakt van natuurlijke materialen: hout en cement. De platen zijn CNC-gefreesd met een patroon dat - naast goede akoestiek - een driedimensionaal element aan een ruimte toevoegt.
  • De oplossing is geschikt voor grote kamers, terwijl de verkleinde Troldtekt Rhomb mini ook een elegant design is met een akoestische oplossing voor kleinere ruimtes.
  • Net als de andere producten in ons assortiment, is Troldtekt Rhomb Cradle to Cradle-gecertificeerd in de categorie zilver, en heeft het dezelfde goede akoestische en brandvertragende eigenschappen, alsook draagt het bij aan een goed binnenklimaat.

GERMAN DESIGN AWARD - FEITEN

  • De German Design Award wordt uitgereikt door de German Design Council, die werd opgericht in 1953 en is nu een van 's werelds toonaangevende design centers. Lees meer op www.german-design-council.de
  • In 2017, worden prijzen in 48 categorieën toegekend in het kader van twee hoofdthema's: Excellent Communications Design en Excellent Product Design. Bovendien, strijden alle geregistreerde producten mee voor de Universal Design award.
  • De prijzen worden uitgereikt tijdens een speciale prijsuitreiking op 10 februari 2017 in Frankfurt. Echter zijn de winnaars al aangekondigd.

VERDERE INFORMATIE:
Peer Leth, CEO, Troldtekt A/S: +45 8747 8130 // ple@troldtekt.dk   
Tina Snedker Kristensen, hoofd Marketing en Communicatie, Troldtekt A/S: +45 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk 

FAKTA OM GERMAN DESIGN AWARD

  • German Design Award uddeles af German Design Council, som er stiftet i 1953, og som i dag er et af verdens førende videncentre for design. Læs mere på www.german-design-council.de
  • Der uddeles i 2017 priser i 48 kategorier under de to overordnede temaer Excellent Communications Design og Excellent Product Design. Desuden dyster alle tilmeldte produkter med i Universal Design.
  • Priserne overrækkes officielt 10. februar 2017 i Frankfurt. Vinderne er nu offentliggjort.

YDERLIGERE INFORMATION:
Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk   
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk

De Troldtekt Rhomb akoestische plaat is zo gevormd dat het dicht bij lijkt op een mooi repetitief oppervlak, terwijl het op een afstand wordt waargenomen als een driedimensionale kubus.
Troldtekt Rhomb is geschikt voor grote kamers, terwijl de verkleinde Troldtekt Rhomb mini een elegant design en akoestiek oplossing is voor kleinere ruimtes.
German Design Award 2017 winnaar logo