Thema: Innovatie maakt goede oplossingen beter

31.08.2017

Innovatie is een geïntegreerd deel van het werk van architecten, en de drijvende kracht achter slimme oplossingen om complexe problemen op te lossen. In een online thema interviewt Troldtekt, de producent van akoestische panelen, vooraanstaande Deense en internationale experts over hun kijk op de kunst van innovatie.

Alle nieuwe designprojecten moeten elementen van innovatie bevatten, maar altijd gebaseerd op respect voor bestaande oplossingen, het karakter van het gebouw en de ambities van de klant. Dat zijn de woorden van Lone Wiggers, partner van C.F. Møller.

“Onze filosofie is dat alle nieuwe ontwerpen een element van innovatie moeten bevatten. Echter betekent dit niet alles gaan veranderen, omdat we dan gebouwen gaan neerzetten vol met onzekerheden en niet geteste oplossingen. Onze aanpak hangt erg af van de ambities van de klant met betrekking tot nieuw terrein ontdekken en de standaarden voor de toekomst bepalen”, zegt ze, waarbij ze erop wijst dat innovatie vaak voorkomt wanneer verschillende disciplines elkaar ontmoeten.

In het algemeen zijn leveranciers erg goed in het luisteren naar de wensen van de architect, en verbeteringen suggereren omdat ze de componenten en eigenschappen van het potentieel van de materialen kennen”, gaat ze verder.

Het interview met Lone Wiggers maakt deel uit van een nieuw thema over innovatie op troldtekt.nl.

Het online thema bevat ook het winnende project van de Troldtekt Award, Troldtekt’s eigen wedstrijd, die innovatieve inzendingen van architectuur- en design studenten van over de hele wereld heeft aangetrokken. Lone Wiggers zat in de jury.

German design raad: Hout is trendy
Een van de andere thema artikelen bevat een interview met Andrej Kupetz, CEO van de German Design Raad. De German Design Raad hield haar eigen German Design Award evenement in februari 2017, en de Troldtekt Rhomb designoplossing wib eeb cab de prestigieuze awards.

“Designers maken op dit moment uitgebreid gebruik van hout, wat een fascinerend effect biedt als een natuurlijk materiaal en design component”, zegt Andrej Kupetz in een interview over de huidige designtrends.

De Deense trendexpert Mads Arlien Søborg deelt zijn enthousiasme in een video, gedurende zijn bezoek aan een appartement in Kopenhagen, waar de akoestiek nu aangepaast werd met innovatieve akoestische oplossingen.

 

FEITEN OVER TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A/S is een vooraanstaande ontwikkelaar en producent van akoestische plafond- en wandoplossingen
  • Sinds 1935 zijn hout en cement de belangrijkste natuurlijke ruwe materialen in onze productie, die plaatsvindt in Denemarken, in moderne faciliteiten met een lage impact op het milieu.

MEER INFORMATIE:
Peer Leth, CEO, Troldtekt A/S: +45 8747 8130 // ple@troldtekt.dk   
Tina Snedker Kristensen, Hoofd Marketing en Communicatie, Troldtekt A/S: +45 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk 

Troldtekt's nieuwe online thema bevat interviews met vooraanstaande Deense en internationale experts, waarin ze hun kijk geven op de kunst van innovatie. Ook deelt Deense trendexpert Mads Arlien Søborg zijn kijk op het appartement in Kopenhagen, waar niet-traditionele en innovatieve akoestische oplossingen een vredige thuisomgeving hebben gecreëerd.