Troldtekt inspireert tijdens Dutch Design Week

Europa’s grootste reizende tentoonstelling van materialen voor circulaire bouw is te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Hier kunnen 300.000 bezoekers de akoestische panelen zien van het Deense bedrijf Troldtekt, die gemaakt zijn van natuurlijke ruwe materialen en de logische keuze zijn voor duurzame bouw.

17.10.2018

 

De Reversible Experience Modules (REM) tentoonstelling is in 2018 al op tour geweest langs verschillende Europese steden waaronder Londen, Brussel en Amsterdam. Op 20-28 oktober is Eindhoven aan de beurt, waar REM deel uitmaakt van het grootste design evenement van Noord-Europa-Dutch Design Week.

Het doel van de REM tentoonstelling is om mensen te inspireren om voor circulair design te kiezen, waarbij gebouwen ontmanteld kunnen worden zodat de materialen hergebruikt kunnen worden zonder waardeverlies. De internationale Cradle to Cradle organisatie EPEA heeft de materialen geselecteerd die opgenomen zijn in de REM tentoonstelling- één daarvan is Troldtekt akoestische panelen, die gemaakt zijn van natuurlijk hout en cement.

Het concept zoveel mogelijk verspreiden

Troldtekt’s aanwezigheid op de tentoonstelling ligt helemaal in lijn met de bedrijfsstrategie, die draait om de Cradle to Cradle principes.

“Ik ben trots dat EPEA ons product heeft gekozen voor de REM tentoonstelling en erg blij dat REM deel uitmaakt van de Dutch Design Week, waar de tentoonstelling een prominente plaats zal hebben. Als bedrijven en consumenten echt de circulaire economie gaan omarmen dan moet het idee van hergebruik van bronnen zoveel mogelijk verspreid worden,” zegt Peer Leth, CEO bij Troldtekt A/S.

“Bij Troldtekt werken we met de circulaire economie omdat het de moeite waard is. Onze investeringen in duurzame maatregelen en documentatie zullen zich misschien niet lonen op de korte termijn, maar ik ben ervan overtuigd dat recycling en focussen op bronconsumptie een beslissende concurrentieparameter zal zijn in veel sectoren in de nabije toekomst.

Scan producten en bekijk hun “paspoorten”

In Europa is de bouw verantwoordelijk voor bijna 40 procent van de materiaal- en energieconsumptie en circulair design probeert te verzekeren dat toekomstige generaties genoeg bronnen ter beschikking hebben. De REM tentoonstelling komt van het Building As Material Banks initiatief, met als achterliggend idee dat materialen hun eigen “paspoort” hebben zodat architecten, aannemers en andere stakeholders makkelijk gegevens kunnen vinden over het circulaire potentieel van een gebouw.

“Bij Troldtekt denken we dat materiaalpaspoorten grote voordelen kunnen opleveren. Het kan zorgen voor een aanzienlijke bronbesparing als we, over 40-50 jaar, in een database kunnen zoeken welke materialen gebruikt werden in een bepaald gebouw en kunnen zien dat die materialen niet nadelig zijn beïnvloed gedurende hun levensduur,” zegt Peer Leth.

Tijdens de Dutch Design Week kunnen bezoekers van de REM tentoonstelling producten scannen met hun mobiele telefoon om het materiaalpaspoort van elk product te zien.

Dutch Design Week wordt gehouden van 20-28 oktober op 110 verschillende locaties in Eindhoven. De REM tentoonstelling met standnummer 3.06 is terug te vinden in de voormalige fabriek het Klokgebouw, dat nu gebruikt wordt voor onder andere creatieve evenementen.

Lees hier meer over REM en meer over Dutch Design Week hier

FEITEN OVER TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A/S is een vooraanstaande ontwikkelaar en producent van akoestische plafond- en wandoplossingen
  • Sinds 1935 zijn hout en cement de belangrijkste natuurlijke materialen in onze productie, die plaatsvindt in Denemarken in moderne faciliteiten met een minimale impact op het milieu
  • Troldtekt’s bedrijfsstrategie is gebaseerd op het Cradle to Cradle design concept, dat een belangrijke rol speelt in het verzekeren van milieuvoordelen tegen 2022
  • Het hele gamma Troldtekt akoestische panelen, zowel in naturel- als standaard gespoten kleuren, is Cradle to Cradle gecertificeerd in de categorie zilver.

VERDERE INFORMATIE:

Peer Leth, CEO, Troldtekt A/S: +45 8747 8130 // ple@troldtekt.dk       
Tina Snedker Kristensen, Hoofd Marketing en Communicatie, Troldtekt A/S: +45 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk   

REM komt van het Buildings As Material Banks (BAMB) initiatief, waarbij het achterliggende idee is dat materialen hun eigen “paspoort” hebben zodat architecten, aannemers en andere stakeholders makkelijk gegevens kunnen terugvinden over het circulaire potentieel van een gebouw.
Europa’s grootste tentoonstelling van materialen voor circulaire bouw is te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Foto van Ecobuild, Londen.
De reizende tentoonstelling Reversible Experience Modules streek eerder dit jaar neer in Londen- de volgende stop is de Dutch Design Week in Eindhoven, die plaatsvindt van 20-28 oktober. Foto van Ecobuild, Londen.
Akoestische panelen van Troldtekt zijn gekozen als plafondbekleding voor de Reversible Experience Modules tentoonstelling tijdens Dutch Design Week. Foto van Ecobuild, London.
"Troldtekt akoestische panelen zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen; hout en cement. De akoestische panelen bevatten geen schadelijke stoffen en hebben een lange levensduur. Daardoor kunnen Troldtekt panelen voortbestaan nadat een gebouw wordt gerenoveerd, gebruikt worden als ruw materiaal in nieuwe producten of teruggegeven worden aan de biologische cyclus als compost. Foto van Ecobuild, Londen."
Het doel van de REM tentoonstelling is om mensen te inspireren om circulair design te gebruiken, waarbij gebouwen ontmanteld kunnen worden zodat de materialen hergebruikt kunnen worden zonder waardeverlies. Foto van Ecobuild, Londen.