Spaanse architectuurstudenten winnen Troldtekt Award

14.12.2018

Enrique Villamuelas and Rita Lancho Moreno, twee architectuurstudenten uit Spanje, stelde een compleet nieuw ontwerp voor met Troldtekt akoestische panelen. Het idee achter hun 'Coral' voorstel is dat willekeurig of systematisch geplaatste gaten in Troldtekt wanden en plafonds kunnen bijdragen aan speciale esthetiek en akoestiek. De juryleden waren zo onder de indruk van het idee dat zij de twee Spaanse studenten benoemden tot de winnaars van de Troldtekt Award 2018. Naast de award ontvangen ze ook een geldprijs van 5000 euro.

Een krachtige, sensuele sfeer

De inzendingen werden beoordeeld door architecten van twee internationaal gerenommeerde ontwerpstudio's: architect en partner Peer Teglgaard Jeppesen van Henning Larsen Architects (Denemarken) en architect en senior associate Andrew Kiel van Sauerbruch Hutton (Duitsland). Zij beoordeelden de 53 ontvangen voorstellen voor innovatieve ideeën met Troldtekt panelen, samen met de CEO van Troldtekt, Peer Leth. De jury had het volgende te zeggen over het winnende project:
"Het 'Coral' voorstel gebruikt het Troldtekt materiaal op een volledig nieuwe manier, wat een andere productiemethode suggereert. Het materiële oppervlak dat resulteert uit deze methode creëert een krachtige, sensuele sfeer in de gevisualiseerde ruimtes die in het voorstel worden getoond. De jury ziet veel potentieel voor dit soort producten. "

Innovatie is een kernwaarde

Het is de vijfde keer dat Troldtekt A / S ontwerp- en architectuurstudenten van over de hele wereld heeft uitgenodigd om de klassieke akoestische panelen, die sinds 1935 in Denemarken zijn vervaardigd uit de natuurlijke materialen hout en cement, opnieuw uit te vinden.
"Innovatie is een van onze kernwaarden en met deze wedstrijd willen we innovatie van getalenteerde studenten ondersteunen. We maken er ook geen geheim van dat we heel graag relaties willen opbouwen met de architecten van de toekomst ", zegt Peer Leth.
"Als ik naar de vele creatieve inzendingen kijk, ben ik er trots op dat zoveel studenten hun tijd en energie hebben besteed aan het bedenken van nieuwe invalshoeken voor ons product. Het is een plezier om hen hun ideeën te laten zien. "

Lof voor studenten in Zweden en Iran

Naast de hoofdprijs reikte de jury een speciale prijs en 1.000 euro uit voor het 'Troldtekt Soundshade'-idee, ontwikkeld door Ella Scheer van het KTH Royal Institute of Technology in Zweden. Het idee is om Troldtekt te gebruiken om een soort akoestisch mobiel gordijn te maken. De jury gaf ook een eervolle vermelding aan het project 'Rescue House', waarin wordt voorgesteld Troldtekt panelen te gebruiken om tijdelijke schuilplaatsen in rampgebieden te bouwen. Dit idee is ontwikkeld door Milad Ali Akbari, Ali Battat en Sahar Rasoli van de Universiteit van Qom in Iran.

Bekijk een korte video met jurylid Andrew Kiel- en bekijk alle inzendingen voor de Troldtekt Award 2018

FEITEN OVER TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A / S is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van akoestische plafond- en wandoplossingen.
  • Sinds 1935 zijn hout en cement de belangrijkste natuurlijke grondstoffen in de productie, die in Denemarken plaatsvindt in moderne faciliteiten met een lage impact op het milieu.
  • Troldtekt heeft dochterondernemingen in Duitsland en Zweden - en dealers in een breed scala van andere markten over de hele wereld.
  • De bedrijfsstrategie van Troldtekt is gebaseerd op het Cradle to Cradle-ontwerpconcept, dat een sleutelrol speelt bij het behalen van milieuvoordelen tegen 2022.

VERDERE INFORMATIE:

Peer Leth, CEO, Troldtekt A/S: +45 8747 8130 // ple@troldtekt.dk       
Tina Snedker Kristensen, Hoofd Marketing en Communicatie: +45 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk   

WINNAAR: Enrique Villamuelas en Rita Lancho Moreno van de ETSAM School of Architecture in Madrid hebben met hun 'Coral' project de Troldtekt Award 2018 gewonnen. Het idee achter hun 'Coral' voorstel is dat willekeurig of systematisch geplaatste gaten in Troldtekt wanden en plafonds kunnen bijdragen aan speciale esthetiek en akoestiek.
SPECIALE PRIJS: Naast de hoofdprijs reikte de jury een speciale prijs en 1.000 euro uit voor het 'Troldtekt Soundshade'-idee, ontwikkeld door Ella Scheer van het KTH Royal Institute of Technology in Zweden. Het idee is om Troldtekt te gebruiken om een soort akoestisch mobiel gordijn te maken.
HONOURABLE MENTION: De jury gaf ook een eervolle vermelding aan het project 'Rescue House', waarin wordt voorgesteld Troldtekt panelen te gebruiken om tijdelijke schuilplaatsen in rampgebieden te bouwen. Dit idee is ontwikkeld door Milad Ali Akbari, Ali Battat en Sahar Rasoli van de Universiteit van Qom in Iran.