Over ons

Troldtekt A/S

Bij Toldtekt geloven we dat akoestisch comfort en een gezond binnenklimaat de sleutel elementen zijn van hoogwaardige gebouwen.

Sinds 1935 zijn we producent van Troldtekt akoestische panelen, gemaakt uit het natuurlijke materiaal hout en cement, gewonnen uit Deense minerale bronnen.

Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren de panelen in Denemarken. Dit doen we van lokale materialen en onder uitstekende  en milieuvriendelijke omstandigheden.

Troldtekt® productie video

Deze video geeft u een rondleiding door onze fabriek en laat het productieproces zien, vanaf de grondstoffen tot aan het eindproduct.

Bovendien toont de video onze duurzame oplossingen en hun belangrijkste eigenschappen.

Troldtekt® Award

In 2010, kon Troldtekt haar 75ste verjaardag vieren met een introductie tot de Troldtekt Award. De wedstrijd was voor de Deense studenten van de architectuur. Het doel van de wedstrijd was om nieuwe creatieve toepassingen voor Troldtekt te vinden.

In 2012 openden we de wedstrijd voor alle internationale studenten van design en architectuur. In de wedstrijd voor de Troldtekt Award is een opdracht om Troldtekt op te nemen in een architecturaal project op een geheel nieuwe en originele manier. De enige voorwaarde was dat Troldtekt werd geïncorporeerd in een belangrijke en innovatieve manier. Met andere woorden, kunnen de deelnemers kiezen om kleuren, vormen, hun fantasie of iets heel anders op de Troldtekt producten te leggen.

In 2014, nodigde Troldtekt ook alle architectuur en ontwerp studenten van over de hele wereld uit, om deel te nemen aan de Troldtekt Award 2014 competition. Het meest creatieve idee voor het gebruik van onze akoestische platen werd beloond met een geldbedrag van € 5.000.

Lees meer