Bijzonder in kwaliteit, functie en design

Vakhandelaar en full service provider van technisch innovatieve producten voor de droogbouw. Deze beschrijving van Baustoff + Metall (B+M) Handels-GmbH doet nauwelijks recht aan de onderneming die meer dan 50 jaar geleden werd opgericht.

Troldtekt panelen als wandbekleding in kantoorgebouwen
Photo: Olaf Wiechers

B+M is een van de toonaangevende leveranciers van de droge bouwhandel met 37 handelsvestigingen en 5 productievestigingen in Duitsland. Daarnaast is B+M als gespecialiseerde groothandel voor isolatiematerialen ook in andere Europese landen gevestigd, waaronder België, Nederland en Luxemburg.

Of het nu gaat om bouwproducten voor dak of gevel, om houtskeletbouw of dekvloeren, speciale kozijnen of akoestische plafonds - de medewerkers van B+M in de verschillende vestigingen geven deskundig advies en vinden creatieve oplossingen. Dat geldt ook voor de gunstig gelegen vestiging München-Zuid die sinds juli 2018 klanten bedient. Op ca. 3.000 m² halruimte en ca. 2.000 m² open ruimte is hier een zeer groot assortiment producten voor de droogbouw opgeslagen.
Daarnaast is ca. 700 m² kantoor-, verkoop- en expositieruimte beschikbaar voor de verwerking van orders en adviesdiensten. Bij het ontwerpen en inrichten van de ruimtes is uiteraard speciale aandacht besteed aan de functionele inrichting en de presentatie van geselecteerde producten.

De verschillende oplossingen in het Troldtekt design assortiment dragen niet alleen bij aan een optimale akoestiek en een gezond binnenklimaat. Bijzonder indrukwekkend zijn de arrangementen van wandelementen in verschillende kleuren in de kantoor- en loungeruimtes, die op de kijker overkomen als enorme driedimensionale schilderijen.

De Troldtekt® rhomb variant, een ruitvormig akoestisch paneel, en de Troldtekt® dots variant, een paneel met 66 ronde inkepingen van verschillende diameters, werden gemonteerd op de muren en Troldtekt plafondpanelen in de kleur naturel-crème werden gebruikt in de kantoorruimte.

De ruime conferentieruimte van de B+M München Zuid-vestiging toont verdere ontwerpoplossingen. Troldtekt® curves en Troldtekt® line in verschillende tinten grijs werden gekozen om aan te sluiten bij het vloer- en plafondontwerp. Waar de curves design oplossing zachte, herhalende gebogen lijnen in de lengterichting vertoont, heeft de line variant continue groeven met een naadloze indruk en onzichtbare voegen.

B+M is overtuigd van de hoge design impact en functionele voordelen van Troldtekt akoestische oplossingen, net als de planners en installateurs. Hun bijzondere ontwerp wordt ook bevestigd door het feit dat Troldtekt ontwerpoplossingen werden erkend met de ICONIC Award 2019 en de German Design Award 2020 en zijn genomineerd voor de DETAIL Product Award 2020.