Internationale lof voor Deens waterpark

Vestre Fjord Park, een nieuwe Deense lido, heeft een Architizer A+Award gewonnen en staat op de lijst voor een WAF Award. Hout en op hout gebaseerde producten spelen een belangrijke rol in de nieuwe faciliteit, waar veel van de gebouwen Troldtekt akoestische plafonds hebben.

14.08.2018

Het Vestre Fjord Park van 165.000 vierkante meter is gelegen aan de kust van de Limfjorden, dichtbij de Deense stad Aalborg in Noord-Jutland. Bezoekers van de lido kunnen duiken en zwemmen, balspellen doen, rennen, parcours doen, kajakken en relaxen. De lido is een erg aantrekkelijke zomerbestemming geworden.

Het elegante recreatiegebied werd ontworpen door Adept Architecten en GHB Landscape Architecten en de architectuur heeft internationaal de aandacht getrokken. Vestre Fjord park werd recent benoemd tot Jurywinnaar bij de prestigieuze Architizer A+Awards, die elk jaar ’s werelds beste architectuur eren. Het gebied in Aalborg heeft in de categorie “Sport en Recreatie” gewonnen van projecten uit bijvoorbeeld Nice in Frankrijk, Chang Mai in Thailand en Montreal in Canada.

Vestre Fjord Park staat ook op de lijst voor de World Architecture Festival Award 2018 die eind november uitgereikt wordt in Amsterdam.

Hout en Troldtekt

Vestre Fjord Park beslaat zowel gebouwen als landschapsarchitectuur en de locatie heeft een duidelijke identiteit dankzij het gebruik van houten materialmen, die een sterke verenigende functie hebben. Alle gevels van de gebouwen zijn bekleed met Canadese cederhouten strips en op verschillende plekken werden Troldtekt akoestische panelen geïnstalleerd op de plafonds, zodat hout ook daar een dominant materiaal is.

De lido is verdeeld in zes gebieden. De bad faciliteiten bestaan uit een 50 meter zwembad en een dieper zwembad met duikplanken, een duiktoren en een klimmuur. De Lido opende in de zomer van 2017. De totale kosten van het project waren ongeveer 70 miljoen Deense kroon.

Lees de case en bekijk meer foto's van Vestre Fjordpark >