Nieuws

1:a apr. 2022

Troldtekt v-line: Nieuwe designoplossingen met discrete groeven

Troldtekt lanceert nu twee nieuwe varianten van haar bekroonde designoplossingen. Troldtekt® v-line 1way en Troldtekt® v-line 2way akoestische panelen zijn voorzien van elegante v-vormige groeven die in het oppervlak zijn gefreesd. Troldtekt v-line is gebaseerd op de klassieke 25 mm Troldtekt akoestische panelen, en kan worden geproduceerd tegen zeer concurrerende prijzen.

3:e mar. 2022

Cradle to Cradle: Troldtekt stijgt van Silver naar Gold-niveau

Troldtekt heeft een nieuwe mijlpaal bereikt als onderdeel van haar strategisch werk met duurzaamheid: het gehele assortiment van Troldtekt cementgebonden houtwolproducten is een niveau omhoog gegaan in het duurzame ontwerpconcept Cradle to Cradle - van Silver naar Gold. Het nieuwe certificaat is bereikt na overschakeling op nieuwe verfrecepten in de productie.    

31:a dec. 2021

Troldtekt lanceert akoestische panelen met negatieve CO2-footprint

Troldtekt A/S lanceert akoestische panelen gemaakt op basis van de gepatenteerde cementsoort FUTURECEM™ van Aalborg Portland. De nieuwe Troldtekt® panelen absorberen meer CO2 dan ze uitstoten tijdens de productie. Hun akoestische eigenschappen, natuurlijke sterkte en brandwerendheid zijn gelijk aan de eigenschappen van de akoestische panelen die vervaardigd worden met behulp van traditioneel cement.

17:e sep. 2021

Nieuwe test: Troldtekt bestand tegen de meest vochtige ruimtes

Nieuwe documentatie toont aan dat Troldtekt bestand is tegen vochtniveaus tot 98 procent - in combinatie met hoge temperaturen. Hieruit blijkt dat de panelen geschikt zijn voor de meest veeleisende natte en warme omgevingen zoals bijvoorbeeld zwembaden.

8:e sep. 2021

Troldtekt’s MVO-rapport één van de beste!

Voor het tweede jaar op rij is Troldtekt erkend als één van de beste Deense MKB-bedrijven op het gebied van rapportage over MVO. Een goed MVO-verslag moet gebaseerd zijn op een strategische benadering van duurzaamheid, zegt CEO Peer Leth. Hij wijst erop dat het rapport zowel successen als uitdagingen beschrijft.

11:e jun. 2021

Nieuwe EPD's van Troldtekt: volledige transparantie over alle producten

Consultants en ontwikkelaars kunnen nu nieuwe milieuproductverklaringen (EPD's) downloaden voor de verschillende cementgebonden houtwolproducten van Troldtekt. De EPD's vermelden de CO2-voetafdruk die hoort bij alle fasen in de levenscyclus van de akoestische panelen. De EPD's zijn geverifieerd door het Duitse Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU).