Nieuws

12:e aug. 2020

THEMA: Gezondheid en binnenklimaat van gebouwen

Hoewel duurzaam bouwen in opkomst is, weten nog steeds grote hoeveelheden van de schadelijke stoffen in bouwmaterialen erdoor te glippen in nieuwbouw en renovatie.

In een nieuw online thema van Troldtekt A / S presenteren experts hun mening over de gezondheid van materialen en het binnenklimaat - en mogelijke oplossingen voor de uitdagingen.

12:e aug. 2020

Nieuwe technologie vermindert energieverbruik met 20%

Troldtekt heeft enorm geïnvesteerd in haar fabriek in Denemarken. Als gevolg van deze investeringen is het energieverbruik per geproduceerde vierkante meter met ongeveer 20% gedaald - in lijn met de focus van het bedrijf op Cradle to Cradle en de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN. De energie is voornamelijk afkomstig van windenergie en biobrandstoffen.

3:e apr. 2020

COVID-19 situatie: Troldtekt A/S blijft open

Bij Troldtekt zetten we de productie en levering van akoestische panelen voort. We zullen direct contact opnemen met relevante partijen als er veranderingen in de leveringssituatie optreden.

31:a mar. 2020

Kies tussen PEFC™ en FSC®-gecertificeerde Troldtekt® panelen

Alle Troldtekt akoestische panelen zijn nu gecertificeerd volgens één van de twee toonaangevende normen voor verantwoord bosbeheer. Al het hout dat we gebruiken is PEFC-gecertificeerd en een groot deel ook FSC-gecertificeerd. Het is dus mogelijk om bij aankoop van Troldtekt te kiezen tussen de twee standaarden.

25:e nov. 2019

DGNB platinum gecertificeerd kantoorgebouw wint duurzaam-heid award

Alnatura Arbeitswelt met Troldtekt akoestische plafonds heeft de German Sustainability Award gewonnen.

22:a nov. 2019

Nieuwe designreeks wint prestigieuze internationale prijs

Troldtekt® designoplossingen zijn uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award 2020.

12:e nov. 2019

Thema: Duurzame bouwcertificeringen

Gebouwen waarvan is gedocumenteerd dat ze duurzaam zijn, bieden voordelen voor het milieu, gebruikers en ontwikkelaars. In een online thema richt Troldtekt zich op de voordelen van certificeringen voor duurzaam bouwen. Het thema omvat interviews met experts van Henning Larsen Architects en Ramboll, inspiratie van duurzame gebouwen in Noord-Europa en nieuws over de bijdrage van Troldtekt aan de toonaangevende certificeringen.

24:e okt. 2019

Thema: Hout is het duurzame bouwmateriaal van de toekomst

Hout is een gezond, elegant en flexibel natuurlijk materiaal dat een positieve bijdrage levert aan de ecologische voetafdruk. Wanneer het hout FSC®-gecertificeerd is, kunnen ontwikkelaars en consultants aantonen dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. In een nieuw online thema bekijkt Troldtekt de voordelen van bouwen met hout.

28:e aug. 2019

Thema: Bouw betere kinderopvang-instellingen

Het aantal kinderen neemt toe in verschillende Noord-Europese landen, dus ook de behoefte aan nieuwe kinderzorginstellingen. Het is belangrijk om het perspectief van de kinderen mee te nemen in het ontwerp van de nieuwe instellingen. Ook moet de architectuur de ontwikkeling van lichaam en geest ondersteunen. Dit zeggen twee ervaren architecten, professor Jens Ludloff en Nathalie Dziobek-Bepler, in een nieuw thema van Troldtekt A / S.

14:e aug. 2019

World Green Building Week: Troldtekt werkt samen met organisator DGNB

Bedrijven en organisaties uit meer dan 100 landen komen samen om het bewustzijn rondom duurzaam bouwen te vergroten tijdens de World Green Building Week op 23-29 september. DGNB - de kampioen van duurzaam bouwen in Duitsland - organiseert het evenement, met Troldtekt als partner.