Gids: Ervaar gastronomie en superieure akoestiek in Kopenhagen

Kopenhagen biedt eten en wijn van topklasse en een aantal van de restaurants in de stad hebben een goede akoestiek onderdeel van de ervaring gemaakt. Een verstandige keuze, omdat uit onderzoek blijkt dat geluid onze smaak beïnvloedt. Bekijk onze gids voor restaurants en cafés in Kopenhagen met superieure akoestiek. Smakelijk!

Drinken en dineren met goede akoestiek - Troldtekt gids voor gastronomie en superieure akoestiek in Kopenhagen

Wist je dat lawaai, muziek en akoestiek onze smaak beïnvloeden? Charles Spence, hoogleraar experimentele psychologie aan de Universiteit van Oxford, doet deze bewering in een interview dat je hier kunt lezen.

In het interview merkt Charles Spence onder andere op dat luide achtergrondgeluiden ons vermogen om fruit te proeven aantast. Ook legt hij uit dat bepaalde geluiden de zoetheid accentueren, terwijl anderen juist de bittere smaak onderstrepen. Hij zegt ook dat harde oppervlakken, vaak vergezeld door luide muziek, de reden zijn dat restaurants vaak als luidruchtig worden ervaren.

Het goede nieuws is dat steeds meer restaurants zich bewust worden van het belang van het vinden van een balans tussen rust en stilte, om van de maaltijd te genieten en een sfeer te creëren waar ingetogen geluid een aangename achtergrond biedt voor de eetervaring. Dit is met name het geval in Kopenhagen, waar er genoeg plekken zijn om een uitstekende maaltijd te eten in een prachtige omgeving, zonder te worden overweldigd door lawaai.

15 geweldige restaurants en cafés met superieure akoestiek

Thema: Kom naar Kopenhagen

Welke stad zou je in 2019 moeten bezoeken? Volgens Lonely Planet - 's werelds toonaangevende reisgids - moet Kopenhagen bovenaan je lijstje staan.

De titel van topstad in 'Best in Travel 2019' is opnieuw een triomf voor de Deense hoofdstad, die in de afgelopen jaren herhaaldelijk is gepromoot door experts op het gebied van architectuur, gastronomie en duurzaamheid.

'Kom naar Kopenhagen' met ons online Troldtekt thema en lees hier meer verwante artikelen.

Troldtekt thema over architectuur, gastronomie en goede akoestiek in Kopenhagen